fbpx

Optimizarea unui site web pentru Google necesită abilitatea de a analiza cu atenție paginile, de preferință utilizând instrumente de Optimizare SEO pe care le poți găsi, atât gratuit cât și plătite, online. Este important să realizezi o Optimizare SEO corectă și totodată eficientă pentru a fi primul în Google. Am scris un articol pe această temă pe care poți să-l citești aici.

Obiectivul utilizării acestor instrumente este de a evidenția aspectele critice ale proiectului și de a descoperi noi oportunități pentru compania ta, dar și de a aduce mai mult trafic pe site și de a poziționa website-ul în pozițiile de top pe Google. Deci, hai să vedem câteva instrumente de Optimizare SEO pe care  le poți salva în setul de instrumente esențiale.

Ce sunt instrumentele esențiale de Optimizare SEO

Vorbind despre instrumente de Optimizare SEO sau instrumente SEO fac referire la instrumente online sau software care urmează să fie instalate pe PC concepute pentru a ajuta un SEO Specialist în strategia de a optimiza și analiza web site-ul și poziția acestuia pe motoarele de căutare. Aceste acțiuni fac referire la termenul de Audit SEO.

Datorită acestor instrumente SEO poți construi un site SEO Friendly pentru Google, dar și să îmbunătățești orice proiect existent, rezolvând problemele privind poziționarea website-ului pe Google. Rezultatul final îți va genera cu siguranță o poziție mai bună, mai mulți vizitatori și mai multe conversii.

Instrumente gratuite esențiale de Optimizare SEO oferite de Google

Cele mai importante instrumente pentru a realiza Optimizarea SEO sunt cu siguranță instrumentele disponibile pentru webmasterii Google. Învățarea și cunoașterea modului de a le utiliza este cea mai bună soluție pentru optimizarea și poziționarea website-ului tău în motoarele de căutare. Iată ce tool-uri îți recomandăm pentru o optimizare SEO eficientă:

  • Google Analytics: este cel mai important instrument de analiză și este gratuit pentru toți, dar și cel mai fiabil instrument de SEO disponibil astăzi, deoarece este pus la dispoziție de Google în sine. Pentru a-l folosi, pur și simplu introduci scriptul de urmărire generat în codul sursă al website-ului. Datorită acestei urmăriri, webmaster-ul poate analiza performanța website-ului și poate crește traficul și vizitatorii.
  • Search Console: este un instrument disponibil pentru webmasteri pentru a obține informații precise despre modul în care Google vede site-ul Web, plus că a fost acum integrat cu instrumente pentru analiza SEO și performanță. Vei vedea cele mai vizitate pagini și cuvintele cheie cu poziția lor medie pe Google. În plus, Search Console îți indica fiecare problemă apărută pe website pentru a știi să o remediezi.
  • Google Keyword Planner: este instrumentul creat tot de Google pentru a identifica cuvintele cheie și pentru a permite o analiză precisă. Acesta este localizat în suita de anunțuri Google și oferă informații despre cuvintele cheie cele mai relevante și volumul de căutare al acestora. În plus vei afla care sunt cuvintele noi sau cele longtails (expresiile) pe care trebuie să-ți creezi propria strategie de Optimizare SEO a website-ului.

Cu toate acestea:

Google nu este singurul care oferă instrumente gratuite de SEO pentru a sprijini poziționarea online a site-ului. Astăzi, pentru aa realiza o optimizare SEO înseamnă a să bazezi pe conținut de calitate care răspunde exact interogărilor de căutare a utilizatorilor. Există instrumente gratuite speciale pentru identificarea și utilizarea celor mai noi cuvinte cheie utilizate în interogările online.

Instrumente de Optimizare SEO pentru identificarea cuvintelor cheie

1. Answer The Public

Acesta este un instrument care a dus la o scădere netă a orelor de lucru ale webmasterilor și bloggerilor pentru căutarea unor cuvinte cheie utile pentru poziționarea SEO de la lansarea online. Prin scrierea cuvântului cheie în caseta inițială, vei vedea o listă a cuvintelor cheie asociate, care sunt cele tastate de utilizatorii pe Google.

Datorită cuvintelor cheie longtails, vei putea descoperi intențiile de căutare ale utilizatorilor și vei știi exact să creezi conținut care să răspundă interogărilor.

2. Ubersuggest

Este unul dintre primele instrumente gratuite create pentru cercetarea cuvintelor cheie ce returnează un număr mare de idei împărțite în ordine alfabetică. Un specialist SEO trebuie să identifice cele mai interesante și relevante cuvinte și să le introducă în conținut. O strategie de Content  Marketing bună, va avea mereu la baza resarch-ul cuvintelor cheie și relevanța conținutului pentru a-l deservi utilizatorilor exact în momentul în care aceștia interoghează sau fac căutarea despre respectivul subiect.

3. Keyword Shitter

Acest instrument îți permite să introduci mai multe cuvinte cheie în căsuța de căutare iar apoi îți indică propoziții compuse care conțin cuvintele cheie indicate de către tine. În plus îți va genera cuvinte cheie lungi sau expresii care pot fi folosite pentru scrierea articolelor

Instrumente SEO esențiale pentru a realiza un Audit

Pentru că optimizarea SEO nu se rezumă doar la instrumentele pentru identificare cuvintelor cheie venim în sprijinul tău cu câteva sugestii pentru instrumentele de Audit. Iată care sunt acestea:

Tester SEO online îți oferă o imagine generală a stării optimizării website-urilor pentru motoarele de căutare și informații detaliate despre optimizarea paginilor, compatibilitatea cu dispozitivele mobile și integrarea cu mediile sociale.

Seorch este un instrument SEO pentru analiza online gratuită foarte asemănător cu SEO Tester Online. Acest instrument îți oferă un număr mai mare de rezultate. În plus este ideal pentru a identifica cu precizie problemele critice de pe website și factorii care afectează o anumită pagină. Totodată, îți indică informații prețioase legate de performanța website-ului și integrarea acestuia cu mediile sociale.

Pe lângă analiza performanței SEO a website-ului și a cuvintelor cheie care vor fi folosite, SEMrush este un instrument SEO care îți va dezvălui tendința site-ului pe motoarele de căutare, evidențiind oportunitățile și problemele care trebuie rezolvate.

Probabil, este cel mai complet software pentru webmasteri. Un instrument istoric și de încredere, fiind considerat cel mai bun din clasa sa. Această platformă oferă funcții avansate de analiză și raportare incluzând și analiza website-urilor concurenților tăi.

Vrei să înveți mai multe despre optimizarea SEO?

Acum este momentul oportun să înveți mai multe despre SEO (Search Engine Optimization). Înscrie-te în INKON Hub la cursurile noastre de Optimizare SEO și ai șansa să devii un specialist.

Tu ce instrumente de Optimizare SEO folosești pentru website-ului tău? Cum identifici cuvintele cheie cu cele mai bune performanțe? Dacă vrei să primești informații prețioase și să fi mereu în trend și bine informat despre Optimizarea SEO înscrie-te la Newsletter-ul nostru folosind formularul de mai jos.

[mailpoet_form id=”1″]


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată.