Optimizare SEO corectă pentru a fi primul pe Google

Optimizare Seo Google - Agentie Optimizare SEO Timisoara - Servicii Optimizare website - seo site web - web marketing
Continutul ARTICOLULUI

Optimizare SEO Google: Cum poți crește poziția unui website prin Optimizare SEO pentru a fi primul pe Google

„Este posibil ca prin Optimizare SEO să pot crește poziția site-ului meu pentru a ajunge pe primul loc pe Google?”

Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări când vine vorba de poziționarea pe motoarele de căutare. O întrebare aparent simplă, care necesită un răspuns detaliat.

Atingerea primei poziții pe Google este de fapt posibilă pentru site-ul tău. Este bine să îți amintești că nu există niciodată certitudini complete în ceea ce privesc motoarele de căutare.

Google (ca și celelalte motoare) indexează website-urile bazate pe o serie de parametri care se schimbă în timp, dar nu numai: poziția geografică și căutările anterioare făcute de utilizator influențează de asemenea rezultatele. Prin urmare, se poate spune că prima poziție pe motoarele de căutare este posibilă. Nici o Agenție de Marketing Online nu poate oferi garanții în acest sens (așa cum a precizat explicit Compania Google).

O agenție de Marketing Online serioasă și profesională îți va garanta, așadar, că vei obține fără îndoială poziții superioare pe motoarele de căutare, dar trebuie să luat în considerare faptul că poziția website-ului în rezultatele nu depinde numai de activitatea desfășurată de optimizarea SEO, ci și de motorul propriu-zis. Din aceste motive, trebuie să fi atent: dacă o agenție de Marketing Online declară că vă poate garanta prima poziție pe Google, poți fi sigur că încearcă să te înșele.

Care sunt avantajele de a fi în fruntea Google?

Începe prin ați spune că motoarele de căutare sunt acum sursa principală de informații pentru utilizatorii de internet. Dacă luăm în considerare Google, care deține aproape 60% din cota de piață globală, căutările la nivel lunar depășesc 12 miliarde.

De ce este important să ai un website bine plasat pe Google?

Simplu, deoarece având o poziție bună în rezultatele căutării websiteul  este cu siguranță accesat de către utilizatori.

CTR este un procent care exprimă numărul de persoane care dau clic pe un rezultat al căutării: utilizatorii dau foarte des clic pe site în prima poziție (CTR 18,2%), mai puțin pe cea de-a doua (10,05%) și mai puțin dacă poziția website-ului  pe motorul de căutare este mai scăzută. Aceste date iau în considerare doar prima pagină a rezultatelor Google (10 rezultate totale). Îți poți imagina câte persoane navighează pe website-uri web poziționate pe a doua sau a treia pagină? Aproape nici una!

În concluzie:

Este important ca website-ul tău să fie prezent pe prima pagină după cuvintele cheie care te interesează: este singurul mod de a fi vizibil potențialilor tăi clienți. Cu cât este mai mare poziția pe care o atingi, cu atât website-ul tău va fi perceput mai mult ca „fiabil” și autoritar în ochii oamenilor, care apoi vor da clic pe link și vor intra pe website-ul tău. Indiferent dacă vinzi produse sau esti furnizor de servicii ai nevoie de o optimizare SEO eficientă.

Pentru completitudine, este bine să știi că rata de click este influențată și de alți factori (nume de domeniu, titlu, descriere), astfel încât să putem spune că primele cinci poziții pe Google îți asigură niveluri excelente de interes din partea publicului. După a treia poziție acest număr începe să scadă drastic. Acest lucru te poate face să înțelegi că nu este esențial să ajungi în prima poziție, pentru a obține rezultate excelente. Este suficient să ajungi în primele 5 și să obții o valoare CTR bună.

În concluzie, având un site web bine poziționat pe motoarele de căutare, vei obține următoarele avantaje:
  1. Mai multă vizibilitate pentru companie și website
  2. Mai mult interes și fiabilitate percepute de oameni
  3. Mai multă autoritate față de concurenți
  4. Mai multe vânzări și costuri reduse de publicitate

Acesta este motivul pentru care, dacă dorești să îți dezvolți afacerea în mediul online, pe Google este bine să te bazezi pe o echipă de Optimizare SEO serioasă și calificată care îți poate oferi rezultate concrete fără a face vreodată promisiuni exagerate.

Cât timp durează optimizarea SEO ca site-ul tău să ajungă pe Google?

Din momentul în care website-ul este optimizat SEO pentru Google, trebuie să treacă o perioadă variabilă de 1 până la 3 luni pentru a vedea rezultatele. Acest lucru se datorează faptului că motorul de căutare verifică și indexează periodic website-urile: poziția website-ului pentru diferitele cuvinte cheie va crește treptat, nu de la o zi la alta.

În plus, timpul necesar pentru o bună poziționare depinde, de asemenea, de competitivitatea sectorului – cu cât este mai mare, cu atât va dura mai mult. Pe scurt, va trebui să fii răbdător: chiar și în acest caz, nimeni nu îți poate da garanția de a te poziționa într-o anumită perioadă de timp.

Amintește-ți că Optimizarea SEO a website-ului tău este o investiție pe termen mediu și lung, care cu siguranță nu îți poate oferi rezultate într-o singură săptămână, dar după un timp îți va aduce rezultate excelente în ceea ce privește vizibilitatea și accesul la website. Fi atent la cei care îți promit rezultate minunate într-un timp scurt: nimeni nu poate forța motoarele de căutare și algoritmii acestora. În cazurile rare în care se întâmplă acest lucru, site-urile „vinovate” sunt descoperite și penalizate. Cu siguranță nu îți dorești acest lucru. Așa că fi cinstit și alege o optimizare corectă și constantă.

Există trucuri de Optimizare SEO pentru a fi primul pe Google într-un timp scurt?

Dacă crezi că pentru a avansa pe o poziție pe Google și pe motoarele de căutare există trucuri și comenzi rapide, greșești. Există numeroase cazuri de sancțiuni și pentru site-uri importante (printre cele mai recente Expedia și RapGenius). Au demonstrează că nu numai că este inutil să recurgi la stratageme pentru a „înșela” motorul de căutare, dar este și contraproductiv.

De fapt, o pedeapsă poate provoca pagube foarte mari, făcând website-ul să dispară literalmente de la căutările Google .

Deci răspunsul este nu, nu există „trucuri” eficiente care să îți poată obține rezultate imediate. De fiecare dată când sunt descoperite, motoarele de căutare se străduiesc să „pedepsească” pe cei care le folosesc.

Dacă dorești să îți atingi obiectivele de vizibilitate în Google, singura modalitate  este să lucrezi la Optimizarea SEO constant, cu multă răbdare și profesionalism. Numai optimizarea corectă, planificată și strategică îți poate oferi rezultate vizibile, stabile și de durată.

Dacă dorești rezultate pe termen lung pentru website-ul tău, contactează-ne!

Dacă ți-a plăcut articolul poți să dai un share 

INKON Agency
Alte postări
Deschide chat
Dorești să discutăm?
Scan the code
Bună! 👋
Cu ce informații te putem ajuta?