GA 4 – Noua generație Google Analytics 4  – ce oferă acesta?

GA 4 - Noua generație Google Analytics 4 . Google Analytics - un instrument puternic pentru website-ul tau , agentie de markering - afla ce e nou
Continutul ARTICOLULUI

Analytics de ultimă generație, Google Analytics 4 (GA4) 

GA 4 – Noua generație Google Analytics 4 . Google Analytics este o platformă de analiză a datelor oferită de Google, care permite proprietarilor de site-uri web să colecteze și să analizeze datele de trafic pe site-ul lor. Cu Google Analytics, proprietarii de site-uri pot obține o înțelegere mai profundă a modului în care utilizatorii interacționează cu site-ul lor, inclusiv informații despre numărul de vizitatori, sursele de trafic, comportamentul utilizatorilor pe site, ratele de conversie și multe altele. Google Analytics poate fi folosit pentru a optimiza site-ul și pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor, ceea ce poate duce la o creștere a traficului și a veniturilor. Serviciul este gratuit pentru utilizatorii individuali și pentru site-urile cu trafic moderat, iar Google oferă, de asemenea, versiuni plătite cu funcții avansate pentru utilizatorii cu nevoi mai complexe.

Dacă nu ați mai folosit până acum Google Analytics nu vă speriați, vă vom prezenta în acest articol cum se instalează și care sunt și cum vă confirmați proprietatea. (Website-ul)

Instalarea și configurarea GA (Google Analytics)

 1. Creați un cont Google Analytics – Dacă nu aveți deja un cont, trebuie să creați unul înainte de a putea instala Google Analytics. Puteți crea un cont gratuit prin intermediul site-ului oficial Google Analytics.

 2. Configurați proprietatea site-ului – După ce v-ați creat un cont, trebuie să adăugați proprietatea site-ului web pentru a începe să colectați date. Acest lucru poate fi realizat prin intermediul interfeței de utilizator a Google Analytics.

 3. Generați codul de urmărire – După ce ați adăugat proprietatea site-ului, veți fi îndrumat să generați un cod de urmărire. Acest cod trebuie adăugat în codul HTML al paginilor web pe care doriți să le urmăriți.

 4. Adăugați codul de urmărire pe site-ul web – Există diferite metode de adăugare a codului de urmărire pe site-ul dvs., inclusiv adăugarea codului manual sau prin intermediul unui plugin pentru CMS-ul dvs. (cum ar fi WordPress).

 5. Verificați dacă urmărirea funcționează – După ce ați adăugat codul de urmărire pe site-ul dvs., trebuie să verificați dacă urmărirea funcționează prin verificarea datelor colectate în contul dvs. Google Analytics.

După ce ați finalizat acești pași, ar trebui să puteți începe să colectați și să analizați datele de trafic pe site-ul dvs. utilizând Google Analytics.

Ce a înbunătățit Google și ce ne oferta GA4 (Google Analytics 4) față de cel univeral?

GA 4 – Noua generație Google Analytics 4 . GA4 (Google Analytics 4) este cea mai recentă versiune a platformei Google Analytics, lansată în octombrie 2020. Acesta înlocuiește versiunea anterioară a Google Analytics (cunoscută și sub denumirea de Universal Analytics) și oferă un set de funcții și caracteristici noi, adaptate la comportamentul utilizatorilor din ziua de azi.

Printre cele mai importante caracteristici ale GA4 se numără:

 • Seturi de date bazate pe evenimente – GA4 se concentrează pe evenimente, permițând proprietarilor de site-uri să urmărească și să analizeze mai multe evenimente decât a fost posibil în Universal Analytics. Această abordare permite o mai mare flexibilitate și vă permite să înțelegeți mai bine comportamentul utilizatorilor.

 • Integrarea cu alte produse Google – GA4 are o integrare mai bună cu alte produse Google, cum ar fi Google Ads, Google Tag Manager și Google Optimize. Aceasta facilitează gestionarea campaniilor publicitare și a experimentelor A/B.

 • Îmbunătățiri de confidențialitate – GA4 oferă mai multe opțiuni de confidențialitate pentru utilizatorii finali, cum ar fi controlul mai bun asupra modului în care datele lor sunt colectate și stocate.

 • Modele de învățare automată – GA4 folosește modele de învățare automată pentru a oferi proprietarilor de site-uri previziuni mai precise și recomandări de acțiune pentru a îmbunătăți performanța site-ului. 

În general, GA 4 – Noua generație Google Analytics 4  oferă proprietarilor de site-uri o abordare mai flexibilă și mai intuitivă a analizei datelor de trafic, iar Google încurajează utilizatorii să migreze la această versiune nouă. 

Trecerea de la Google Analytics la Google Analytics 4 (GA4).

 
Google ne-a anunțat că începând cu data de 1 iulie 2023, proprietatea (GA universal) nu va mai procesa date. Începând din martie 2023, pentru a continua măsurarea traficului de pe site-uri, trebuie să migrăm setările proprietății inițiale la o proprietate Google Analytics 4 (GA4). În caz contrar, acestea vor fi copiate pentru dvs. într-o proprietate GA4 existentă, fiind refolosite etichetele existente de pe site.
google analytics 4 configurare, migrare la noul analytics 4
Migrarea este una destul de simplă dacă urmați toți pașii cu ajutorul asistentului pentru configurare oferiți de Google Analytics 4 – Asistent migrare la GA4

Ce funcționalități ne aduce GA 4 – Noua generație Google Analytics 4?  În continuare, voi prezenta câteva caracteristici foarte importante ale Google Analytics 4. 

 1. Google Analytics for Firebase – Aceasta este o nouă integrare între Google Analytics 4 și Firebase, platforma de dezvoltare a aplicațiilor mobile de la Google. Acest lucru permite proprietarilor de aplicații mobile să colecteze și să analizeze datele de utilizare într-un mod mai eficient.

 2. Îmbunătățiri ale fluxurilor de utilizator – Google Analytics 4 a îmbunătățit modul în care urmărește fluxurile de utilizator, permițând proprietarilor de site-uri să vadă cum se deplasează utilizatorii lor prin diferitele pagini și secțiuni ale site-ului.

 3. Rapoarte de analiză a segmentelor – Google Analytics 4 a adăugat noi rapoarte de analiză a segmentelor, permițând utilizatorilor să compare mai ușor diferite grupuri de utilizatori și să vadă cum se comportă aceștia în raport cu obiectivele de afaceri.

 4. Îmbunătățiri ale fluxurilor de lucru – Google Analytics 4 a îmbunătățit fluxurile de lucru pentru a face mai ușor pentru utilizatori să găsească și să acceseze diferitele caracteristici și rapoarte din platformă.

În general, Google Analytics 4 aduce o serie de îmbunătățiri și caracteristici noi, care permit proprietarilor de site-uri să analizeze și să înțeleagă mai bine comportamentul utilizatorilor lor și să ia decizii de afaceri mai informate. 

Este important de reținut că pentru a urmări utilizatorii în Google Analytics, este necesar să respectați regulile de confidențialitate și să aveți permisiunea utilizatorilor de a colecta date despre activitățile lor pe site-ul dvs. De asemenea, trebuie să asigurați securitatea datelor colectate prin criptarea conexiunii și prin implementarea altor măsuri de securitate. 

Inteligenta artificială (AI) și GA 4 – Noua generație Google Analytics 4.

In cele din urmă vom vorbi despre rolul inteligenței oficiale (AI) în GA 4 – Noua generație Google Analytics 4.

Dacă acum câteva zile am vorbit despre Chat GPT și Bard iată că inteligența artificială (IA) joacă un rol important și în Google Analytics pentru a ajuta proprietarii de website-uri să înțeleagă mai bine datele lor și să ia decizii mai informate de afaceri. Iată câteva moduri în care AI este utilizată în Google Analytics:

 1. Analize predictive – Google Analytics utilizează AI pentru a efectua analize predictive și pentru a oferi recomandări bazate pe date. De exemplu, aceasta poate include previziuni privind probabilitatea de conversie pentru diferite segmente de utilizatori sau sugestii de campanii publicitare pe baza datelor istorice.

 2. Segmentarea utilizatorilor – Google Analytics utilizează AI pentru a segmenta utilizatorii în grupuri bazate pe comportamentul lor pe site. Această segmentare poate ajuta proprietarii de site-uri să identifice modele și tendințe care pot fi utilizate pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și performanța site-ului.

 3. Analize comparative – Google Analytics folosește AI pentru a efectua analize comparative între diferite grupuri de utilizatori, astfel încât proprietarii de site-uri să poată identifica diferențe semnificative în comportamentul acestora. Aceste comparații pot fi utilizate pentru a lua decizii informate în legătură cu strategiile de marketing și de afaceri.

 4. Personalizarea recomandărilor – Google Analytics utilizează AI pentru a personaliza recomandările în funcție de obiectivele și nevoile unui site. Acest lucru poate ajuta proprietarii de site-uri să obțină recomandări și sugestii relevante pentru afacerea lor.

În general, AI joacă un rol important în îmbunătățirea capacității Google Analytics de a oferi date și analize utile proprietarilor de site-uri, pentru a le ajuta să ia decizii mai informate și să îmbunătățească experiența utilizatorilor.

Dacă ți-a plăcut articolul poți să dai un share 

INKON Agency
Alte postări
Deschide chat
Dorești să discutăm?
Scan the code
Bună! 👋
Cu ce informații te putem ajuta?